#StartUpТВОРИЛНИЦА

„ЗЛАТЕН ВЕК“ В ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО

StartUpТворилница e съвместен проект между Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ и JA България в подкрепа на студентското предприемачество. Основната цел на инициативата е създаване на стартиращи компании от студентите в Техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ чрез предоставяне на обучение по предприемачество. Проектът се осъществява под формата на модули и специализирани тематични сесии с предприемачи, ментори и обучители. Обучението е базирано на най-популярната програма на JA България – JA Startup, призната от Европейската комисия още през 2006 г. за най-добрата практика в преподаването на предприемачество. #StartUpТворилница дава на участниците познания за стартиране на собствен бизнес и ги мотивира, като предизвиква креативното им мислене. Студентите, участващи в проекта, следват етапите на програмата от февруари 2017г. , като сформират екипи и работят над своите идеи, бизнес план и стратегии за комерсиализация.

Андрей Новаков

Депутат от Европейския Парламент

JA Bulgaria

A Member of JA Worldwide

1 Университет

1 Университет

Стартираме в техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград, защото сме убедени, че млади хора с добри идеи за бизнес има във всяко кътче на страната.

10 Ментори

10 Ментори

Прекият път до „моженето“ е да почерпиш опит от най-добрите – професионални обучители, ментори от частния сектор и реални предприемачи.

15 Студенти

15 Студенти

Искаме да изградим мост между университетската среда и пазара на продукти чрез стартираща компания – бърза писта за университетско предприемачество.

3 Успешни компании

3 Успешни компании

Целта ни е да създадем стартиращи компании, базирани на идеи и бизнес план. Осъществяването на тази цел ще отъпка пътеката за следващите.

Innovation Camp May 2017

Innovation Camp May 2017

Интервю с Бойко Вучев, CEO на ``Правец Компютри``, за InnoCamp

Видео обръщение на Керълайн Дженер, CEO на JA Europe, за InnoCamp

Интервю със Свилен Рангелов от ``Dronamics`` за InnoCamp

Интервю на Андрей Новаков и JA България за телевизия ``Европа``