февруари 20, 2017 novakov

Андрей Новаков, ЕНП/ГЕРБ: Подемът в регионалното развитие през последните години е без аналог в най-новата ни история

В ПП ГЕРБ имаме ясни приоритети за бъдещето развитие на България и знаем как да ги реализираме. Стореното за регионалното развитие в България през последните години е доказателство за това. За пръв път от десетилетия се реализираха ключови инфраструктурни проекти. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на форум на МГЕРБ-София „Младите в политиката“, който се проведе в Пловдив. Той бе категоричен, че подготвените кадри са основата на всяка икономика. „Вие сте бъдещите експерти, които ще работят за повече европейски и чужди инвестиции, по-добро образование и социално-икономическа среда“, подчерта евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Пред младежите Андрей Новаков представи възможностите на европейско финансиране, както и механизмът за микрофинансиране „Прогрес“, InnovFin, „Хоризонт 2020“, Програмата за конкурентоспособност на малките и средни предприятия (COSME) и планът „Юнкер“.

„Европейските фондове са лост за развитие и ГЕРБ най-добре знае как да работи с тях. Нашата икономика обаче има още много конкурентни предимства, които можем да използваме правилно, за да надградим устойчиво растящия икономически ръст и да постигнем по-добро качество на живот в страната ни“, сподели още Андрей Новаков.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail Tagged: , , , , , , , ,