юни 14, 2016 admin

Със съдействието на Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП Трявна официално е член на Европейска туристическа мрежа

Трявна. По инициатива на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков Трявна е първият град от Източна Европа, който стана член на Европейска туристическа мрежа. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Членството на Трявна бе обявено от Ян Куртхут, вицепрезидент на Necstour по време на генералната асамблея на организацията, в което кмета на Трявна Дончо Захариев и Андрей Новаков участват. Членството е в следствие на конференцията, проведена по инициатива на българския евродепутат от ГЕРБ в град Трявна на 13-май, където бе обсъдено потенциалното членство на област Габрово, представляван от град Трявна.

В събитието, на което бе анонсирана кандидатурата на Трявна, се включиха представители на всички отговорни за развитието на българския и европейски туризъм институции – Кристина Нунес от Европейската туристическа мрежа на регионите, Карло Кораза и Виктория Петрова от Главна дирекция „Растеж“ към Европейската комисия, Нивелин Ноев от Главна дирекция „Земеделие и развитие на селското стопанство“ към Европейската комисия, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, представители на Министерството на туризма и Министерството на земеделието и храните, както и кметът на Трявна Дончо Захариев. „Преди време обещах да спомогна за развитието на туризма в Трявна. Щастлив съм, че градът вече е част от тази туристическа мрежа, което ще допринесе за промотиранвто му като туристическа топ дестинация в Европа“, каза Андрей Новаков. По думите му, членството на Трявна и областта в организацията ще даде повече възможности на целия регион и разгръщането на туристическия им потенциал. „Размяната на добри практики между различни европейски региони, по-голяма видимост и достъп до повече информация за инвестиции ще са сред ключовите предимства от членството“, добави той. Новаков бе категоричен, че членството на общината в европейската туристическа мрежа ще подкрепи растежа на инвестициите в региона.
„Изключително съм благодарен на борда на организацията за гласуваното доверие и на Андрей Новаков за подкрепата, която ни оказа. Това, че общината ни е първият град от Източна Европа, който стана член на Европейска туристическа мрежа ме мотивира с всички сили да продължа да работя за развитието на туризма ни“, посочи кмета на Трявна Дончо Захариев.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail