юли 25, 2015 admin

Андрей Новаков: Стажовете при евродепутати от ГЕРБ/ЕНП ти дават препоръка, която ти остава за цял живот

Председателят на Младежи ГЕРБ и народен представител от ПП ГЕРБ Георг Георгиев и  членовете на Националния изпълнителен съвет (НИС) на МГЕРБ проведоха работна среща с  областните координатори на младежката организация, които бяха избрани след поредица от събрания на МГЕРБ в различни областни градове в България. Срещата се състоя   в централата на ПП ГЕРБ в София.  На нея бяха  обсъдени основни приоритети пред младежката организация.

Председателят на Младежи ГЕРБ и народен представител от ПП ГЕРБ Георг Георгиев и членовете на Националния изпълнителен съвет (НИС) на МГЕРБ проведоха работна среща с областните координатори на младежката организация, които бяха избрани след поредица от събрания на МГЕРБ в различни областни градове в България. Срещата се състоя в централата на ПП ГЕРБ в София. На нея бяха обсъдени основни приоритети пред младежката организация.

„За няколко месеца организирахме пет регионални академии в областите Банско, Враца, Силистра, Пловдив и Добрич, с които обхванахме всички структури на младежката организация в България“, заяви председателят на МГЕРБ и народен представител от ПП ГЕРБ Георг Георгиев. Той подчерта, че основен приоритет на МГЕРБ е развитието на кадри, които да участват активно в политическия и обществен живот на страната. „Моята цел е да даваме за пример и да се гордеем с всеки един наш член“, заяви народният представител от ПП ГЕРБ. Той подчерта, че по време на летния национален форум на МГЕРБ младежите, които ще имат възможност да присъстват ще бъдат със 100 повече. „Ако досега участниците в Летния университет на МГЕРБ са били по 120, което прави по 2 човека от област, тази година квотата ще бъде с 100 човека повече. 250 младежи ще имат възможността да участват в Националният форум на МГЕРБ в периода от 27-30 август в град Варна“, подчерта Георгиев. Лидерът на МГЕРБ заяви, че подбора на участниците ще зависи от областните координатори на младежката организация. „Вие сте тези, които имате задължително и правото да управлявате вашите регионални структури“, каза пред координаторите Георг Георгиев. Той акцентира, че най-важния приоритет на младежката организация е да разшири обхвата си. Според председателя на МГЕРБ най-ценното на младежката организация на ПП ГЕРБ е, че тя създава приятелства. „Където и да отидете, Вие имате приятели“, подчерта той.
„В международен план работим с аспект върху хората и тяхната реализация“, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Той подчерта, че 30 човека от младежката организация имат възможност да отидат на стаж в Брюксел. „Стажовете при евродепутати от ГЕРБ/ЕНП ти дават препоръка, която ти остава за цял живот“, добави Новаков. „С колегите ми правим непрестанно посетителски групи, чрез които младежите могат да се докоснат до работата на европейските институции“, заяви още българският евродепутат.
„Вие сте хората, които ще давате пример на младежите в съответната област“, заяви организационният секретар на НИС на МГЕРБ Галя Василева. Тя подчерта, че младежите трябва да са изключително активни и информирани. „Вие сте лицето на младежката организация във Вашата област и Вие сте хората, които трябва да работите за развитието на Вашите райони“, категорична бе Василева. По думите на Николай Диков, член на Националният изпълнителен съвет на МГЕРБ политиката не трябва да става самоцел за младежите. „Вие трябва да давате пример на връстниците си и да подпомагате дейността на партията“, заяви Диков.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail