юли 17, 2015 admin

Андрей Новаков пред млади предприемачи от Европа: „Мислете нестандартно и рискувайте повече“

„Мислете нестандартно и рискувайте повече. Споделяйте идеите си и намерете своя ментор“, това сподели Андрей Новаков пред млади предприемачи от цяла Европа по време участието си в петнадесетата поредна годишна среща за стимулиране на заетостта и предприемачеството, организирана от YouthProActiv International.

„Културата на предприемачество трябва да се учи още в училище и Европа има нужда да познава своите успешни примери за предприемачи“, допълни оше Новаков. В рамките на събитието, което се проведе в Брюксел, той даде за пример едно от конкурентните предимства на „най-умния квадратен километър в света“ – Тех паркът в Айндховен, който е съставен от предимно млади предприемачи и който използва активно европейско финансиране.
Акцент в участието на евродепутата бяха и начините, по които младежите могат да се възползват от възможностите за финансиране на стартиращ бизнес в ЕС. Във форума се включиха още Симоне Балдасари от Дирекция МСП в Европейската комисия, Сисекело Синьоло, Маркетинг директор на AIESEC Белгия и Жули Фулон, председател на Бета груп.
YouthProActiv International е неправителствена организация със седалище в Брюксел, основана изцяло от млади хора, която цели да отговори на предизвикателствата на световната икономическа криза чрез проактивност и стимулиране на младежката заетост и иновативно мислене.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail