юни 11, 2016 admin

Андрей Новаков, ГЕРБ/ЕНП: Рискът от безработица при участвалите в „Еразъм+“ намалява с 80%

Рискът от безработица при студентите, участвали в „Еразъм+

Рискът от безработица при студентите, участвали в „Еразъм+“, намалява с 80%. Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков пред 200 човека по време на организирания от него и Областен информационен център – Ямбол форум „Мобилен ли си? Не, глобален! Бизнесът е глобален, скоро и Eразъм – Регионално издание“. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
В събитието взеха участие проф. Костадин Костадинов, съветник в парламентарната комисия по „Образование и наука“, Стоян Кюлев – началник отдел Подкрепа на образователните политики и информация, Център за развитие на човешките ресурси, Елисавета Максова- експерт към Център за развитие на човешките ресурси, Стела Глушкова- директор, Erasmus Student Network (ESN) – България, Рангел Матански- АЛУМНИ участник „Еразъм+“ и Татяна Чанкова, директор Бюро на труда в гр. Ямбол. „Еразъм“ е като втори университет и първо работно място за много млади хора в ЕС. Моята цел е все повече млади хора в България да казват това, да имаме повече кандидати и успеваемост в мобилността“, заяви Андрей Новаков. По думите му, програмата „Еразъм за предприемачи“ представлява начин за развитие на младите, за насърчаване на предприемаческия дух и креативността им. „Благодарение на програмата младите хора могат да отидат, да се видят как се развива успешен бизнес в страни от ЕС, да се върнат тук и да го реализират.
Половината от младежите възползвали се от програмата или са развили успешен бизнес или работят в едни от най-големите компании в Европа.ЕС дава много възможности и Вие младите хора трябва да се възползвате“, заяви той. Пред младежите от Ямбол Андрей Новаков представи разработената от него младежка програма ALECO, която има за цел да предоставя стипендии и финансова подкрепа на млади предприемачи да трупат опит в САЩ, Канада, Сингапур, Япония, Китай и Южна Корея. „Ако програмата бъде одобрена от Европейската комисия младите хора ще имат възможност да пътуват по цял свят. В рамките на инициативата младите предприемачи ще могат да пътуват в цял свят, за да получат възможно най-добър опит в дадена, които да приложат в собствената си държава“, допълни той. По време на посещението си в Ямбол евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП посети Безистенът в град Ямбол, който е построен в периода 1509 – 1510 г. – това е една от най-масивните постройки в Ямбол, която е възстановена по европроект.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail