април 24, 2016 admin

Андрей Новаков, ГЕРБ/ЕНП пред студенти от Свищов: Вие сте напълно конкурентоспособни на връстниците си от Европа

Вие сте напълно конкурентоспособни на връстниците си от Европа. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на лекцията си пред студентите от Стопанска академия „Димитър А. Ценов

Вие сте напълно конкурентоспособни на връстниците си от Европа. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на лекцията си пред студентите от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов.
Лекцията бе първото от юбилейния цикъл събития под надслов „80 години академия за можещи“, организирана от академичното ръководство и центъра за кариерно консултиране. Андрей Новаков посочи, че академията в Свищов е с богата история и традиции във висшето образование в България. „Отдавна в ЕС няма граници за нас и идеите ни, затова и ние не трябва сами да си поставяме ограничения. Не бива да мислите, че имате по-малко шанс, само защото градът, в който живеете или учите е по-малък. Аз самият се родих и израснах в малко населено място с под 1 000 човека население. Често слушам, че хората от по-малките населени места са далеч от Европа, но това категорично не е вярно“, коментира Новаков. По думите му, ролята на България в Европейския съюз е толкова голяма, колкото и на всяка друга държава-членка. Той бе категоричен, че България е добре приета в ЕС. „Вие сте България и ако някой ви казва, че сте само бъдещето, ви лъже. Вие сте настоящето“, заяви Новаков. Той бе категоричен, че младите хора в България нямат извинение, за да не възползват от младежките програми, които предлага ЕС. „Еразъм+“, която с е бюджет от 14,7 милиарда евро позволява мобилност в сферите на образованието, обучението и спорта, а „Еразъм за предприемачи“ е програмата, с която ако имаш идея можеш да развиеш бизнес, да придобиеш опит, да подобриш знанията си по чужд език и то със стипендия от ЕС“, заяви пред студентите Новаков. Той обясни на младите хора начините за кандидатстване по програмите „Старт в кариерата“, както и други програми за младежка заетост.
Във връзка с атентатите в Брюксел Андрей Новаков коментира, че европейските граждани не трябва да се подават на страха. „Ако не се върнем бързо към нормалното си ежедневие и задачи и оставим страха да ни ръководи, това означава че са ни победили и терористите са постигнали целта си“, допълни той. Опасностите са такива, рисковете са около нас, трябва да действаме така, че да ги адресираме адекватно, не можем да си заровим главата в пясъка“, каза още българският евродепутат от ГЕРБ.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail