февруари 16, 2016 admin

Андрей Новаков: „В Кърджали има тежка институционална криза и потърпевши са хората и бизнеса“

„Патовата ситуация в Общинския съвет на Кърджали е изключително притеснителна. На практика разпоредителният орган не работи след като трети месец няма легитимно избран председател и сформирани постоянни комисии, а решенията, които се гласуват по спешност са незаконосъобразни.“, заяви евродепутатът Андрей Новаков на среща с групата на ГЕРБ.
Според него, поведението на мнозинството на ДПС не само е морално укоримо, то е безотговорно и осъдително, защото води до пропуснати ползи за местното население. Наредбата за такса смет е в съда, предстои да се гледа бюджетът, а Областният съвет е в безизходица.
„Случаят е безпрецедентен и няма аналог у нас“, категоричен е Новаков. По думите му разплитането на възела в Кърджали минава през санкции и виновните трябва да понесат наказания.
Видимо е, че не става въпрос за локален вътрешнопартиен проблем, а за тежка институционална криза, която трябва да се разреши на по-високо ниво, защото потърпевши са хората и бизнеса. Проблемът вече е напуснал пределите на Кърджали, нужни са крути мерки за решаването му, заключи той.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail