септември 8, 2015 admin

Андрей Новаков: Всички стажове трябва да са платени

„Да сложим край на неплатените стажове в Европа. Стажовете, практиките и обученията са пряк път към трупането на опит, но около 50% от стажовете за младежи в Европа са неплатени“. Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в становище по време на дебатите в ЕП за насърчаване на младежкото предприемачество.

Той изтъкна, че е дискриминационна практика до стаж да имат достъп само хора, които могат да си го позволят. „Често пъти стажантите работят наравно с останалите служители в компаниите и институции и ако допуснем това да се случва за много продължително време без заплащане, това е експлоатация на труда на младите хора“, допълни още Новаков в писменото си становище.
Тема на дебата в пленарна зала бе насърчаването на младежкото предприемачество чрез образование и обучение. Евродепутатът застъпи още тезата, че временната заетост не носи очакваните резултати при разкриване на работни места за младежи и възможен изход от това е финансиране на добри идеи на предприемачи, които преимуществено да наемат млади хора на работа.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail