септември 15, 2015 admin

Андрей Новаков: България има добро лице пред Европа

България изглежда добре пред Брюксел и всички ние трябва да имаме самочувствието на успешно развиващата се държава. Колкото повече повтаряме, че сме малка и бедна държава, толкова по-лошо става. Това заяви най-младият евродепутат Андрей Новаков, който участва в конференцията

България изглежда добре пред Брюксел и всички ние трябва да имаме самочувствието на успешно развиващата се държава. Колкото повече повтаряме, че сме малка и бедна държава, толкова по-лошо става. Това заяви най-младият евродепутат Андрей Новаков, който участва в конференцията „Българските общини 2020“, организирана от Kmeta.bg и Агенция „Фокус“.
Новаков подчерта, че като най-младия член на европейския парламент има свободата да говори свободно не само за проблемите в регионалното развитие, но и за останалите важни теми, свързани с работата на кметовете в страната. „Европпейските фондове са изключително важни за всички нас и до голяма степен за усвояването им отговарят българските градоначалници“, коментира той.
„72% от инвестиционния потенциал на общините се дължи на еврофондовете. До края на програмния период този процент ще се повиши“, коментира Новаков. Евродепутатът даде пример с община Ивайловград, където 5 млн. лв. е общинския бюджет, докато осигурените от Европа средства са 11 млн. лв.
Източник: KMETA.BG

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail